Сутра четврта овогодишња акција добровољног давања крви у Мељинама

Акција добровољног давања крви  биће одржана сутра (у суботу 25. новембра) у  Болници Мељине у организацији Клуба добровољних давалаца Херцег  Новог у сарадњи са Заводом за трансфузију Црне Горе.

Предсједник Клуба Зоран Срдановић, рекао је да их радује што у акцијама учествује све више младих.

-У нашим акцијама учествује између 50 и 70 добровољних давалаца, што једна лијепа бројка, а ми можемо да се похвалимо учешћем великог броја младих. То је јако значајно, јер само једна доза крви, 450 милилитара, спашава три живота, рекао је Срдановић.

Сматра да би број давалаца био већи када би служба трансфузије болнице у Мељинама поново почела да ради, јер се често дешава да даваоци из Херцег Новог одлазе у Котор или Подгорицу и тамо дају крв.

У Мељине сутра долазе и гости из пет удружења добровољних давалаца из других градова.

-То ће бити једно лијепо дружење уз заједнички свечани ручак, да гости који су са нама подијеле хуманост, а из нашег града понесу лијепе успомене. То и јесте сврха овог посла којим се ми бавимо, а то је хуманост прије свега, али и  успостављање сарадње између људи, јер никада не знате када ће вам ко у животу затребати, казао је Срдановић.

Клуб добровољних давалаца крви из Херцег Новог сваке године организује четири велике  акције, за Дане мимозе, Дан Општине Херцег Нови и меморијалне акције Милутин Лековић  Лека и Јован Косаћ. До сада је, у три овогодишње акције прикупљено 180 јединица крви.

-Ко год се осећа здравим и жели да направи најхуманије дјело које постоји,  чекамо га сутра да издвоји 12 минута и да засигурно спаси барем три живота,  каже Срдановић.

Акција добровољног давања крви почиње сутра у 10 у Плавој салону болнице Мељине и трајаће до 14 сати.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here