СУДСКО ВЈЕШТАЧЕЊЕ ШТЕТЕ НА КОЛЕКТОРУ У БИЈЕЛОЈ

У наредним данима компанија Брив констракшн, санираће квар на дјелу колектора у Бијелој, испразнити цијеви на оштећеној дионици и камером снимити насталу штету. Излазак на терен судског вјештака хидроструке заказан је за петак у 14 часова, најавио је Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре.

Компанија која ће санирати квар на дјелу колектора у Бијелој, због ангажмана на другом градилишту до сада није могла отпочети дефектажу.

– Направили смо конкретне договоре са Брив констракшном око констатације колика нас штета и радови очекују. Због великих временских непогода, нису могли да обезбједе довољно пумпи да се извуче вода из цијеви а потом и детаљно сними штета.

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре претходне сриједе обратило се Основном суду у Херцег Новом за обезбјеђење доказа.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Нажалост судија још увијек није изашао на терен јер нису успјели да обезбједе вјештака хидро струке. Данас су нас обавјестили да ће у петак у 14:00 часова коначно изаћи на терен са вјештацима. То нам је пресудно важно јер хоћемо да тужимо турског извођача Ћелтикћоглу који је несавјесно и нестручно извео радове први пут, па рекламацију санирао прије двије године, а видимо како је то одрадио када се проблем понавља. Ми ћемо сада рјешити проблем о нашем трошку, али ћемо инвеститору испоставити фактуире јер су они доступни нашем правосуђу, објаснио је Зарић.

Зарић се захвалио радницима предузећа Водовод и канализација који су помогли да се спријечи већа штета.

– Они су урадили шта су могли и умањили еколошку катастрофу. Нову пумпу је обезбједио Водовод, још једну Бривконстракшн, сада је то довољно. Доћи ће и цистјерна да опере сав простор. Док извођач не заврши радове, користићемо пумпе, други начин немамо.

Судски вјештак ће утврдити материјалну штету, али како Зарић истиче, најважније је да се квар санира што прије због туристичке сезоне и да се спријечи изливање фекалија у море и угрожавање екосистема.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here