„БИРАМ РАДОСТ“ НОВА МАНИФЕСТАЦИЈА У ГРАДУ

Нова манифестација „Бирам радост“ коју приређује Туристичка организација биће одржана од 10. до 25. априла. Ријеч је о обиљежавању Ускрса, односно Васкрса, а биће организоване разне културно-забавне манифестације, саопштено је на конференцији за новинаре.

Како је истакао в.д. директра ТО Ђорђе Станојловић ова манифестација новитет је програмске политике туристичке организације а тенденција је да се што више нових садржаја који привлаче младе и туристе организује у нашем граду.

Ђорђе Станојловић

-Идеја је да се од 10. до 25. априла, уколико временске прилике дозволе, одржи ова манифестација, која је комбинација пучких свечаности које су дубоко укорјењене у нашој традицији, а све ће се надовезати у прославу Васкрса као најрадоснијег празника.
Станојловић је казао да је идеологија пројекта једна врста симбиозе свих карактеристика, по којем је Херцег Нови као мултикултурални град познат вјековима.

-То је била једна врста датости, постављене структуре на коју смо се ми кроз ову манифестацију само наслонили, додао је Станојловић.

Манифестицију „Бирам радост“ отвориће програм у парку „Бока“, на којем ће учествовати дјеца и умјетници из нашег града који ће осликавати декоративна јаја од стиропора, најавио је менаџер манифестација у Туристичкој организацији Милутин Говедарица.

Милутин Говедарица

Наредни догађај је 14. априла на Тргу Николе Ђурковића када ће дјеца фарбати мала 3Д јаја, која ће касније декорисати степеништа на главном градском Тргу. Удружење жена куваће и декорисати јаја и правити делиције, а све ће бити пропраћено и базаром који ће трајати три дана. Наредног викенда, 17. априла, биће организовано такмичење у украшавању медењака и „face painting“. Сличан програм биће организован 24. априла , а завршна манифестација је планирана на Шкверу у 16 сати. Биће постављена бина и организован богат програм, а сви су добродошли, казао је Говедарица.

Незобилазан фактор ове манифестације су НВО „Машкаре“, а према ријечима њеног предсједника Ивана Пеулића, ово је почетак и трудиће се да наредних година прошире манифестацију.

– Са нашим волонтерима и активистима даћемо пун допринос овој манифестацији јер Херцег Нови заслужује да буде препознат по оваквој светковини и да се чује да смо урадили још један добар пројекат, рекао је Пеулић.

Са конференције за медије позвали су сву дјецу Херцег Новог да дођу и буду дио манифестације „Бирам радост“ .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here