Суд за прекршаје у Будви реализовао рекордну наплату новчаних казни

Илустрација

Суд за прекршаје у Будви са одјељењима у Улцињу, Бару, Котору и Херцег Новом је у прва три мјесеца ове године имао у раду више од 8.000 предмета, од којих је око 3.000 ријешено.

Предсједник Суда Марко Ђукановић саопштио је да је прилив предмета, у односу на 2021. годину, већи за 1.563 предмета или 230 одсто.

– Извршење новчаних казни у односу на 2021. годину је повећано за скоро 90.000 еура, па је Суд на дан 31. март 2022. године реализовао око 350.000 еура, што представља повећање од чак 35 одсто у односу на 2021. годину – саопштио је Ђукановић.

Ради се, како је рекао, о изузетном расту у наплати новчаних казни, када се има у виду да су резултати остварени у кризним временима, у којима је велики број физичких и правних лица због кризе на глобалном нивоу редуковао своје пословање, односно приходе.

Тенденција повећања броја предмета настављена је и у априлу, а рекордан раст, како истиче Ђукановић, очекује се током три мјесеца љетње туристичке сетоне.

– Суд ће и поред огромног повећања броја предмета, те са једним упражњеним судијским мјестом (остало упражњено19. априла 2022.године престанком функције суткињи Јасни Врбици) и у наредном периоду наставити тренд успјешних резултата о чему ће јавност благовремено обавјештавати – поручио је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here