ПК „Субра“ организује планинарско-пјешачку туру кроз Поборе

Настављајући организацију промотивних тура у години значајног јубилеја – 90 година од оснивања, Планинарски клуб „Субра“ сутра (недеља, 8. мај) планира нову планинарско-пјешачку туру, овога пута у залеђу Будве.

Након што је прије 20 дана 15 планинара успјешно реализовало туру Љута-Валишта-Дуги доци-Продања-Ораховац, у недељу ће проћи кроз Поборе, крај који, како истичу, неоправдано ријетко посјећују.

-Обилазимо кањон Дреновиштице, Зечево Село, цркву на Ђурђевцу, врх Спила, села Кнежевиће и Крапину.
Окупљање је на паркингу преко пута манастира Подластва у недељу, 8. маја у 8:00 сати. Тура је цјелодневна, али са разгледањима, паузама и видиковцима, уз могућност купања на крају, при проласку кроз Дреновиштицу. Уз гојзерице и нешто за случај тренутне кише, треба имати руксаке са резервном одјећом, храном и водом, коју учесници могу допунити на паузи у Зечевом Селу, након два сата хода. Корисно је имати штапове, мобилни телефон и чеону лампу, у случају да тура потраје дуже него што је планирано, поручују организатори.

Због висинске разлике, ова тура спада у средње тешке и није погодна за особе без кондиције, упозоравају из “Субре”.

-Учешће је на сопствену одговорност. Водича обезбијеђује ПК „Субра“, а ако се деси да неко прецијени своје могућности, треба да има у виду могућност самосталног повратка најкасније од Зечевог села. Стаза је до Крапине лака и атрактивна, до Зечева села је већи успон, до Спиле је више правац са пробијањем између потока, ливада и жбуња, а од Спиле почиње силазак другом стазом, преко Кнежевића, назад до Крапине и затим уз Дреновиштицу до стартног мјеста, гдје би требали бити у каснијим поподневним сатима.

Заинтересовани се могу пријавити поруком на вибер број 069 360 803 најкасније данас до 18:00 сати, за чланове клуба учешће је бесплатно, а за остале изоси три еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here