Стонотениска елита у Херцег Новом

У организацији Стонотениског клуба “Нови” овог викеда (7. и 8. мај) ће у Спортском центру Игало бити одигран други Стонотениски турнир “Herceg Novi Open”, у суботу у конкурецији млађих категорија, а у недељу сениора и ветерана.

У млађим категоријама је пријављено преко 130 такмичара, док је у конкуренцији сениора и ветерана за сада долазак најавило око 100 такмичара, а пријаве и даље пристижу.

Према ријечима организатора турнира, Бојана Цубовића, очекује се око 300 стонотенисера из читавог региона.

-Пријаве су стигле из Србије, Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске и других земаља. Квалитет турнира је на високом нивоу, а једно од најзвучнијих имена међу учесницима је Димитрије Левајац, репрезентативац Србије, учесник Олимпијских игара у Токију. Турнир је у календару Стонотениског савеза Црне Горе и кровно је такмичење за формирање ранг листе најбољих стонотенисера Црне Горе.
Домаћи клуб „Нови“ наступиће са десетак млађих играча и 4-5 сениора, с тим што ће Јакша Кривокапић и Лука Карановић, играти у сениорској конкуренцији, јер су им потребни јаки мечеви. Други херцегновски клуб – „Бока“ пријавио је готово све сениоре и ветеране, и ово ће за њих бити добра прилика да провјере своје такмичарске домете, поручио је Цубовић.

Такмичење оба дана почиње у 9:00 сати, а завршава увече око 20:00 сати. Свечано затварање турнира планирано је у недељу, 8. маја, око 20:30. Финалне сениорске меч еве преносиће РТХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here