“Боје и мириси новских ђардина“ – акција оживљавања градске традиције

Туристичка организација Херцег Нови покренула је акцију која оживљава еколошку традицију града и доприноси да Херцег Нови засија још љепшим сјајем.

Позивају суграђане да се пријаве и учествују на такмичењу у којем ће бити награђени најуређенији балкон и баштенски простор на територији општине. Заинтересовани могу да се пријаве до 20. маја путем линка: https://docs.google.com/…/1rBokgdPSuw…/viewform. или броја телефона 031/350-820 радним данима од 7:00 до 15:00 сати.

Такмичење ће се одвијати у двије категорије: најљепши балкон / тераса и најљепши ђардин / башта, а Туристичка организација Херцег Нови је, у сарадњи са спонзорима, обезбиједила вриједне награде за прва три мјеста у обје категорије.

Право на учешће имају власници балкона и ђардина који се налазе на територији општине Херцег Нови, које ће у периоду од 20. маја до 20. јуна, обићи стручна комисија, која ће оцјењивати следеће критеријуме: разноврсност, распоред биљака и складан међусобни однос; визуелни изглед – општи утисак и допадљивост; креативност и оригиналност – концепција рјешења; заступљеност вртно архитектонских елемента – зидови, ограде, стазе, сјенице, камењари и слично; чистоћа и квалитет одржавања и његованост биљака. Сваки критеријум се бодује оцјеном од 1 до 5.
Додатне информације везане за конкурс заинтересовани могу добити радним данима од 7:00 до 15:00 сати путем телефона 031/350 – 820.
Медијски покровитељ акције “Боје и мириси новских ђардина„ је Радио Телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here