КСП: Бројне активности Сектора јавне расвјете

јавна расвјета, Ђеновић

Запослени у Сектору за одржавање јавне расвјете Kомунално – стамбеног предузећа ангажовани су на отклањању кварова на мрежи у Каменарима, Ђеновићу, на шеталишту од Мељина до хотела Плажа, Шкверу, Игалу…Од пријаве грађана, квар углавном, ријешавају у року 48 часова, казао је за РТХН Далибор Чупић, из Сектора за одржавање јавне расвјете:

 – Екипе су установиле да се у Каменарима десио велики кратки спој. Имали смо пријаву квара на магистрали код хотела Парк у Бијелој. Велики квар на шеталишту у Ђеновићу је отклоњен, навео је Чупић.

Екипе са ривијере су прешле на шеталиште у Игалу,  гдје је искључена линија од хотела Палмон беј (Palmon bay) до Титове виле, због изградње објекта.

 – Од хотела Палмон беј према Титовој вили обављају се грађевински радови, гдје су због њихових потреба, скинута три стуба. Имамо прекид линије до краја шеталишта. Направићемо привремено рјешење, бај пас с друге стране, да би оспособили тај дио, који  је од прије три дана у мраку. Комплетан дио шеталишта од Галеба до Титове виле требало би да се реконструише. До тада ћемо импровизовати да имамо освјетљење, прича Чупић.      

Након великих киша због дотрајалих инсталација настају проблеми на шеталишту.  

 – То је већ дотрајала инсталација и преко 40 година неки дијелови. Још једна екипа ангажована је на поправци расвјете изнад шеталишта на Шкверу. Настојимо да се пред сезону неке критичне тачке санирају и замијене новим кабловима. Био је проблем, од Јахтинг клуба до Милашиновића плаже, тај квар на јавној расвјети је отклоњен. Очекујемо да ће до краја радног времена бити отклоњен квар испод Енергопројекта, казао је Чупић.  

Он појашњава да је генерално функционише од 80 до 90 процената укупно инсталисане јавне расвјете на подручју Општине Херцег Нови:

– Одржавамо  залеђе Херцег Новог, Луштицу, од Дебелог бријега до Каменара, са укупно 11 000 расвјетних тијела. Међутим, кад не ради линија на шеталишту, са 100 лампи, онда изгледа да је цијели град у мраку, осврнуо се Чупић.

У Сектор одржавања јавне расвјете свакодневно стижу пријаве грађана, екипе су нон-стоп на терену:

– Ако неко пријави квар, нека очекују отприлике за 48 часова да ће бити то ријешено, објаснио је Чупић.

По пријавама Система48  завршили су поправке јавне расвјете на Ратишевини, Мојдежу (филтер станица) и Суторини.

Такође, су на Подима код цркве Св. Сергеја и Вакха обавили привремено премоштавања два поља расвјете, да би у функцији била јавна расвјета на Чиповини и све до магистрале.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here