Стихови Весне Врачар представљени у Кући нобеловца

Поетско вече Весне Врачар, одржано је синоћ у Кући нобеловца Ива Андрића. На вечери пјесникиња је казивала стихове из збирке „Дар доба“, за коју каже да је биографија њене душе у смислу како доживљава ствари које чује, види, осјећа. У збирци је сабрано 35 пјесма, казала је Врачар.

-Написала сам пјесме мојим родитељима, ћерки, братаници Анастасији, мом братанцу… Једино никада нисам могла да напишем пјесму мом брату Милану , кога ја толико волим и он је најбољи брат на свијету. Ја сам схватила да ја њему не могу да напишем пјесму зато што је он сам по себи пјесма и моја пјесма над пјесмама.

Врачар је постала од недавно и наша суграђанка и истиче да је жељела била да представи збирку баш на овом мјесту

-Захваљујуем се граду, Кући нашег јединог Нобеловца која је има дивну енергију. То је једино мјесто гдје сам жељела толико дуго да говорим моје стихове публици. Овај град одавно волим и одлучила сам да се доселим , тако да сам ја једна нова Бокељка , Новљанка. Хвала установи Херцег фест за све што су учинили за мене и мислим да нећу погријешити ако кажем хвала у име свих умјетника који су овдје били током љета, казала је Врачар.

Весна Врачар се школовала у Новом Саду, Београду и Штокхолму. Након завршене Академије драмских умјетности у Београду, Одсјек за продукцију филма и ТВ, радила је неколико година на Телевизији Нови Сад и у Српском народном позоришту у Новом Саду. Продуцирала је представе са нашим врхунских умјетницима и глумцима. Изузетно је поносна на трогодишњу турнеју са програмом „Вече српске господствене традиције“, у којој су бесједе Вожда Карађорђа и Великог Књаза Српског Милоша, казивали Данило Лазовић и Миша Јанкетић. Уредница музичког програма на поетској вечери била је Ана Наталија Реиндерс.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here