Концерт на тврђави Форте Маре поводом Дана италијанске културе у ЦГ

У организацији Заједнице Италијана у Црној Гори вечерас (11. септембар) на тврђави Форте Маре у 21:30 биће уприличен концерт италијанског састава Dennis Fantina i Magazzino Commerciale.

Концерт је дио манифестације „Седмица италијанске културе у ЦГ“ , коју Заједница организују  у сарадњи са Народним универзитетом из Трста уз помоћ фондова Regije Frijuli Venecija Đulija.

Овај музички састав се након три године враћа у Херцег Нови у оквиру турнеје ‘’Italian tour 2022’’, која је забиљежила велики успијех у градовима италијанских заједница у Словенији и Хрватској. У питању је први побједник италијанске верзије такмичења талената под називом ‘’Аmici’’, а на репертоару ће бити добро познати звуци италијанских пјесама.

-Заједница Италијана формирана је као невладина организација 2004. године са циљем окупљања аутохтоне популације са италијанским поријеклом на територије ЦГ, али и свих оних који воле и цијене италијански језик и културу. Чланови заједнице могу бити поријеклом Италијани , али и они који су на било који начин везани за Италију , као и лица која својим радом , дјеловањем, доприносе реду Заједнице и оствањивању циљева предвиђених Статутом, казао је члан Зоран Зоро Мартинети.

Концерт је организован у сарадњи са Општином Херцег Нови, Херцег Фестом и Туристичком организацијом ХН.

О активностима заједнице, циљевима и програмима који трају до 15. септембра опширније у видеу:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here