Наставак сједнице локалног парламента 13. септембра

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић заказао је за уторак, 13. септембар, наставак  9. редовне сједнице, која је започета 8. августа. 

Подсјећамо, сједница је прекинута јер предсједник Скупштине Иван Отовић није уврстио у дневни ред два предлога предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића, о разрјешењу потпредсједнице Весне Самарџић и именовању  Милоша Коњевића на ту функцију. У међувремену политички субјекти који врше власт у нашој општини потписали су анекс коалиционог споразума којим је прецизирано да та политичка функција припада Новској листи.

На дневном реду је 21 тачка међу којима су предлози Завршног рачуна Буџета Општине Херцег Нови за 2021. годину и  Одлуке о ближим критеријумима за коришћење средстава текуће и сталне буџетске резерве.

Одборници ће разматрати и предлоге одлука  о регулисању друмског саобраћаја на територији наше општине,  о подизању спомен-обиљежја давањем назива улицама ,  о давању сагласности на споразумно рјешавање имовинско-правних односа између Општине Херцег Нови и Жикић Драгице, као и о  измјени Одлуке о боравишној такси.

Предвиђено је стављање ван снаге Одлуке о Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора.

Разматраће и  извјештаје о раду предузећа и установа чији је оснивач Општина, а пред одборницима је и информација о остваривању примарне здравствене заштите на подручју општине Херцег Нови за 2021. годину. Сједница почиње у 9 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here