Јадран домаћин првог турнира Регионалне лиге

Ватерполисти Јадрана послије првог турнира квалификација за Лигу шампиона од 29. септембра до 2. октобра, биће домаћини и Премјер лиге Регионалне ватерполо лиге од 8. до 10. октобра одлучио је у Сплиту. У Херцег Новом играће клубови из Црне Горе Јадран и Приморац и “Југ” из Дубровника.

У групи “Б” у Сплиту играју домаћи Јадран , Морнар и Соларис (Шибеник).

У “Ц” групи” су у Београду: “Нови Београд”, Шабац и Младост (Загреб).

“Д” групу чине у Крагујевцу “Раднички”, “Црвена Звезда” и “Партизан”.:

Као и претходне сезоне, лигашки дио сезоне ће се играти турнирски, али формула није иста као прошле сезоне. Сваки тим ће одиграти по 11 утакмица на четири турнира. У свакој групи ће бити одиграна по три кола (сваки тим игра двије утакмице).

Лига се наставља другом фазом од 25. до 27. новембра, а екипе ће играти у двије групе. У новој “Е” групи у Београду гдје је домаћин “Црвена Звезда” играће: ”Јадран ХН”, ”Приморац”, ”Југ” ,”Раднички” и “Партизан”.

У групи “Ф” која се игра у Загребу укрштају се: Јадран (Сплит), “Морнар”, “Соларис”, “Нови Беград”, ”Младост” и “Шабац”. Трећи (јануар) и четврти (фебруар) турнир су исти као и други. Тимови ће бити подијељени у двије групе и играће против екипа са којима нијесу играли на ранијим турнирима

После 11 кола, четири најбоља тима ће се квалификовати за фајнал-фор. Домаћин Ф4 биће првопласирани тим у регуларном дијелу сезоне

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here