Промоција књиге „Морачки јасновидац“ Перице Ђаковића у Кући нобеловца

Књигa „Морачки јасновидац“ – угодни разговори са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем (Радовићем) аутора Перице Ђаковића, биће промовисана сутра 12. септембра у 20 часова у Кући нобеловца Ива Андрића.

-Перица Ђаковић је доајен нашег радијског новинарства – новинар, дописник, водитељ, уредник у писаним медијима, главни и одговорни уредник, аутор и продуцент емисија на радију и телевизији“, написао је Ранко Т. Жутковић, приређивач овог издања.

Ове године се навршава 40 година Ђаковићевог рада у новинарству Боке и Црне Горе, што је био и један од главних повода за објављивање зборника интервјуа са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем (Радовићем).

-Човјеку је дато Божје захватање и на њему је да одабере пут којим ће ходити. Не могу сви, истина, бити на путу ка Господу, али довољно је ако вјерујемо да смо се запутили том царству. Истина, дође доба када се Онај рођењем представи какав ће бити за живота и након њега. Тако би и са духовним чедом Светог аве Јустина Поповића, митрополитом Амфилохијем, оним дјечаком – Ристом Радовићем из Мораче, који повратком у Црну Гору 1990. године изнова спозна горчину оних завичајних јабука петровача. С тим и таквим богоугодником разговарао је годинама мој колега и пријатељ, Перица Ђаковић, који је биљежећи казивања митрополита Амфилохија, неизбрисиво забиљежио самога себе“, написао је наш истакнути новинар и књижевник, Новица Ђурић.

Перица Ђаковић се доселио са родитељима у Херцег Нови 1970. године. У Информативном центру „Радио Херцег Нови“ запошљава се 1982. године. Током 40 година дуге каријере, од Радио Новог до Новог ТВ-а, сарађивао је са еминентним медијским кућама из региона и иностранства и добитник је бројних новинарских признања. Аутор је познатих ТВ емисија: „У жижи“, „Писма из Херцег Новог“ и „Магазин 242“ и једне од најцитиранијих радио емисија „Живот је море“.

О књизи ће говорити: свештеник Гојко Перовић, парох подгорички; проф. др Јелица Стојановић, предсједник Матице српске у Црној Гори; Будимир Дубак, књижевник; Ранко Т. Жутковић, приређивач и Перица Ђаковић, аутор.

Књига је издала Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here