СТИГЛО 100 ХИЉАДА СИНОВАК ВАКЦИНА

У Црну Гору јутрос је стигло 100 хиљада Синовак вакцина. Донацију Турске је на подгоричком аеродрому дочекала министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић, генерални директор Директората за дигитално здравље, Александар Секулић и амбасадорка Турске у Црној Гори, госпођа Сонгул Озан.

Др Боровинић Бојовић је захвалила на вриједној донацији, која је договорена током недавне посјете делегације црногорског министарства здравља Турској, када се министарка срела са турским колегом, Фахретином Коџом.

– Ова донација резулат је традиционално добрих и пријатељских односа између двије државе, као и великог степена солидарности и изграђених мостова који постоје између наших земаља. Користим ову прилику да се још једном захвалим госпођи амбасадорки, као и мом драгом колеги, министру здравља и наравно цјелој држави Турској, свим њеним грађанима и Влади на овако вриједној и важној донацији. Сигурна сам да ће ове вакцине спасити не мали број живота грађана Црне Горе, казала је др Боровинић Бојовић.

Она је и овом приликом позвала све грађане, уколико то још нису учинили, да се у најбржем могућем року вакцинишу и на тај начин помогну у превазилажењу постојеће кризе, спасу сопствене животе и животе својих најближих. Министарка здравља је нагласила да су вакцинација и основне епидемиолошке мјере једини сигуран пут изласка из постојеће кризе.

– Вјерујем да ће ова донација бити само један у низу корака, који су преузети приликом наше посјете држави Турској и чију реализацију очекујемо у најскорије вријеме, истакла је др Боровинић Бојовић.

Амбасадорка Турске у Црној Гори, Сонгул Озан казала је да Турска Црну Гору посматра као пријатеља, као савезника и да двије земље од почетка пандемије, имају добру сарадњу.

– Вјерујемо да ћемо побиједити пандемију једино ако будемо заједнички сарађивали, ако се будемо солидарисали, ако будемо помагали једни другима. На самом почетку пандемије имали смо велику донацију Црној Гори, али сада сам заиста срећна и осјећам велику радост што имам прилику да уручим госпођи министарки донацију од 100 хиљада Синовак вакцина. Надамо се да ће ова донација помоћи вашој кампањи да се што више људи имунизује, истакла је амбасадорка Озан.

Она је позвала грађане да искористе ову прилику и вакцинишу се Синовак вакцином, како би лакше побједили пандемију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here