ХЕРЦЕГ НОВИ СУТРА ОБИЉЕЖАВА ДАН ОСЛОБОЂЕЊА И ДАН ОПШТИНЕ

Поводом Дана ослобођења и  Дана Општине Херцег Нови сутра ће у Дворани „Парк“ бити одржана свечана сједница Скупштине општине.

Програм прославе почеће полагањем вијенаца на спомен обиљежја палим борцима на Сат кули, на Савини код споменика Безметковић и код манастира Савина. На свечаној сједници биће додијељена највећа признања града и награда најбољем студенту, а  предсједник Општине Стеван Катић говориће о развоју града између два празника.

Добитници Октобарске награде су професорица философије Вишња Косовић, патронажна сестра Ружица Зеленика и предсједница НВО „Зрак сунца“ Љиљана Крстић. Повеља града постхумно је додјељена Драгољубу Ђуричићу.

Стефан Јаничић, студент шесте године Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, добитник је награде за најуспјешнијег студента Херцег Новог за 2021. годину.

На свечаној сједници биће приказан и филм у продукцији РТХН о реализованим инвестицијама између два празника , а биће одржан и културно забавни програм.  Градска музика и мажоретке уприличиће дефиле од Сат куле до парка Бока, а на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда „Новљанка“) до улице Саве Kовачевића биће забрањен саобраћај за сва возила у термину од 11:15 до 11:30 часова.

Свечану сједницу преносиће Радио – телевизија Херцег Нови, а почетак је у 11.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here