Бивши радници Вектра Боке против стечаја, продајом хотела намирују потраживања

Рочиште о увођењу стечаја у „Вектра Боку“ које је у Привредном суду било заказано за петак, 21. април одгођено је за мај.

Правни заступник дијела бивших радника „Вектра Боке“ Јован Пејовић казао је да би увођењем стечаја били обустављени сви извршни поступци  и упитно је да ли би радници остварили преостала потраживања. С друге стране дио бивших радника се залаже за продају хотела „Игало“ и међу бившим колегама су покренули иницијативу за давање сагласности за продају овог објекта.

Пејовић упозорава да у случају покретања стечајног поступка, по сили закона престају сви извршни поступци и да ту нема изузетака.

-Тешко је процјењивати колико ће стечајни поступак још трајати, јер је прошло осам година од његовог покретања. Друго питање је да ли ће радници остварити преостала потраживања у пуном обиму. У случају банкрота укључиће се банке са потраживањима која износе око 30 милиона. У међувремену, имовина се продавала у бесцијење, Брковић је узео шта је узео, питање је сада да ли радници имају 100 % покриће за потраживања. Ја мислим да не и може се десити да у случају банкрота радници добију само дио свог потраживања, укључујући и доприносе за пензију, казао је Пејовић.

Бивши радник Војин Миљанић казао је да су покренули иницијативу међу бившим радницима да потпишу сагласност за продају хотела „Игало“ и тако намире потраживања.

-Сви се ми питамо због чега је дошло до забране продаје. Не желим да нападам државу или било кога другог, само пребацујем кривицу на онога ко је поднио захтјев за стопирање продаје хотела „Игало“. До сада имамо 123 потписа сагласности да се прода хотел, од чега би се наплатила породица Ацовић око 4 милона еура, и Пореска управа 4 милиона и 300 хиљада гдје су уврштена и потраживања радника и Општина Херцег Нови око милион и 900 хиљада еура, истакао је Миљанић. 

Бивша радница Маја Пајевић казала је да постоји бојазан да их очекује сценарио болнице Мељине.

-Не могу да прихватим да неко не жели да се наплати и вријеме је да се већ једном ова прича заокружи, па било то продајом хотела „Игало“, или било ког другог објекта, истакла је Пајевић.

Подсјећамо, вриједност земљишта хотела „Игало“ је процијењена на 15 милиона еура, док хотел није процјењиван јер је намјењен за рушење.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here