Срђану Марловићу уручена престижна награда за архитектуру

Фото: Архитекта и конзерватор Срђан Марловић

Архитекти и конзерватору, Новљанину Срђану Марловићу, уручена је престижна награда Big see за 2021/2022 на свечаности у Цанкарјевом дому у Љубљани, за реконструкцију и дизајн Градског павиљона.

Дванаесточлани стручни жири образложио је да је ријеч о награди за „филозофски дубоки концепт и суптилни архитектонски изум”.

Фото: Срђан Марловић на додјели награде у Љубљани

– Желим да се захвалим Општини Херцег Нови – канцеларији градоначелника и  Секретаријату за културу и образовање, што су ме препознали као поузданог партнера у овом изазовном дизајнерском раду. Такође, желим да се захвалим међународном жирију из цијелог свијета што су препознали мој рад у реконструкцији и дизајну „Градског музичког павиљона“ у Херцег Новом, за који су ми додијелили ову награду, записао је Марловић.

Фото: Градски павиљон након уређења

Big see awords доприносе промоцији јединствених и оригиналних креативних достигнућа у архитектури, интеријеру, производу и модном дизајну глобално унутар 21 земље југоисточне Еуропе (Италија, Сан Марино, Швајцарска, Мађарска, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Сјеверна Македонија, Албанија, Румунија, Молдавија, Бугарска, Грчка, Турска, Израел, Малта).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here