Спајић: Парламентарни избори су избори који значе живот, слиједе године великог развоја Херцег Новог и Боке

Парламентарни избори 2023.

Извјештај са промотивног скупа

-Убјеђен сам да ће Европа сад  заједно са Новском листом остварити сјајан резултат  на овим изборима  и да ћемо бити окосница нове Владе и да су следеће четири године у ствари године великог развоја  Херцег Новог и Боке и њиховог инфраструктурног повезивања, казао је на трибини у Херцег Новом носилац листе Европа сад Милојко Спајић.

Он је рекао да се најлакше  било договорити са Новском листом јер они нису помињали позиције, функције, привилигије, личне интересе те да је  увијек  лако разговарати са људима који се баве јавним интересом и да их је то спојило.

-Одмах се латимо програма, пројеката, заједничких идеја, рјешавања неких нефункционалности. Имамо два пројекта која су директно везана за Херцег Нови а то су четири траке које би ишле до Улциња. Имамо пројекат и финансије и дефинитивно ћемо се ухватити у коштац са тим пројектом. Други пројекат је Јадранско јонски аутопут  који би ишао залеђем и који је директна повезница  између индустријског срца Европе и Балкана, односно Турске и Блиског Истока, казао је Спајић и поручио да не желе да буду на функцијама уколико не имплементирају те пројекте.

Поручио је да времена за губљење нема и да им је за то потребна подршка 11. јуна те да види да су грађани уз Европу сад.

-Парламентарни избори су избори који значе живот, јер ће ти парламентарци наредне четири године одређивати нашу судбину и зато је јако битно да неко ко ће се стварно заложити за реформе добије подршку 11. јуна, рекао је Спајић.

Он је истакао да су мјере које ће предузети враћање текућег буџета у суфицит, затим повећање минималне пензије на 450 еура, повећање минималне зараде и смањење пореза и доприноса на рад.

-Свака финансијска реформа коју спроводимо је фер и за радника и за послодовца. Фокусираћемо са на индиректне порезе а све друге ћемо гледати да смањимо максимално или потпуно укинемо, рекао је Спајић.

Кандидат за посланика Јован Суботић је подсјетио да је на мјесту одржавања трибине Европа сад, у Кући Ива Андрића, прије 11 година настала  Новска листа, „ентузијазмом неколицине људи који нису пристајали на политику која се водила у њиховом граду“. 

-Данас представљају највећу снагу у парламенту Општине Херцег Нови. У истој овој години, години историјиских промјена и за Новску листу и државу Црну Гору, ови људи подржали су фантастичан, напредан покрет  Европу сад на чијем челу се налази Милојко Спајић, рекао је Суботић и истакао да први пут имају шансу да се нађу у републичком парламенту.

-Једна мала иницијатива са локалног нивоа данас има шансу и ако Бог да оствариће ту шансу да има своје представнике у државном парламенту. Глас Херцег Новог чуће се у државном парламенту, а ту шансу нам је омогућила наша сарадња са Покретом Европа сад, напредним покретом који је под своје окриље објединио све независне листе, сву независну политичку мисао, експертизу, младе људе, оне који до сада нису добили ни шансу да се политички активирају, а јако су успјешни у својим пословима и другим сферама свог битисања, рекао је Суботић.

Тема трибине био је и Институт Игало због којега је, по ријечима кандидата за посланика Сава Марића и в.д. извршног директора те установе,  Новска листа као локална партија одлучила да подржи покрет на државном нивоу.

-Овим што смо ми подржали Европу сад не значи да се гаси Новска листа. Идеја Новске листе и онога због чега смо основани то је наше дјеловање на локалном нивоу. Ту су и пројекти Болница Мељине, обилазница око Херцег Новог, школа у Игалу, бивши хотели ХТП Бока, олимпијски базен  у Игалу, фудбалски стадион са читавим комплексом, Основни суд и новско добро. Желимо да постоји  и новско добро и будванско и тиватско, рекао је Марић.

Милојко Спајић казао је да ће промијенити Закон о здравству како би омогућили државну помоћ и обећао да када дођу на власт да ће ријешити проблем Института.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here