Снијег у новском залеђу

Фото: Азил на Диздарици

Као што је најављено из Хидрометеоролошког завода, снијежни покривач са сјевера  проширио се и на више планинске предјеле на југу.  Забијелио је Орјен  а снијег се спустио до Врбања, Крушевица,  Диздарице.

 

Путеви у зелеђу су проходни, али је потребна опрезна вожња.

Из Управе полиције  скрећу пажњу возачима да најављена метеоролошка ситуација може довести до отежаног одвијања саобраћаја, смањене видљивости, али и застоја, одрона и ванредних прекида у саобраћају, па и повећаног броја саобраћајних незгода.

Такође, подсјећају возаче на обавезну употребу зимских гума на возилима која учествују у саобраћају на путу на коме има снијега, леда или поледице, или који је обухваћен Наредбом чија је примјена почела 15. новембра.

Фото: Азил на Диздарици

С обзиром на то да је већ хладно вријеме, из предузећа Чистоћа моле суграђане уколико имају ћебад која им више не требају, да их донирају азилу за псе.

-Да не бисте ишли у азил, ћебад можете оставити у сервисној зони у Игалу, рециклажном дворишту у Мељинама и дирекцији фирме (стари Дом здравља на Савини), поручују из предузећа Чистоћа.

Дува  умјерен до јак јужни и југоисточни вјетар док се у недјељу очекује појачан и јак, на ударе и веома јак сјеверни вјетар, тако да су у сјеверним предјелима могуће и снијежне мећаве.  Јутарња температура од -19 до 5 највиша дневна од -4 до 12 степени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here