СKУПШТИНА ВПСЦГ: ВАТЕРПОЛУ ПОТРЕБНА ПОДРШKА, ПРВЕНСТВЕНО ДРЖАВЕ

У присуству 11 од 17 делегата, јуче је у Подгорици одржана Прва сједница Скупштине ВПС Црне Горе у новом сазиву. На сједници којој је предсједавао предсједник Скупштине Мирза Kрцић, послије усвајања Записника са изборне скупштине од 15. маја ове године, анализиран је учинак у 2021. години, а донесено је и више одлука у циљу стварања могућности даљег рада и афирмације црногорског ватерпола.


-Ова година је била изузетно захтјевна за наш Савез, и што се тиче такмичарског дијела, а поготово финансијског. Имали смо велики број ватерполо такмичења током цијеле године. Наше четири селекције су учествовале на бројним великим шампионатима, и наставили смо континуитет освајања медаља, преко злата у Свјетској лиги у Тбилисију, до бронзане медаље младе репрезентације на Свјетском првенству у Прагу. Наши пливачи су такође учествовали на бројним такмичењима, а до краја године гледаћемо их и на Европском и на Свјетском шампионату у малим базенима, рекао је предсједник ВПСЦГ Ђуро Марић.


Присутни делегати донијели су Одлуку о измјенама и допунама Статута ВПСЦГ. Такође, усвојени су план реализованих активности, план рада до краја 2021. године, финансијски плана за ову годину, као и Извјештај о утрошеним средствима добијеним од Управе за спорт и младе. Пред почетак домаћих такмичења у новој сезони усвојен је Правилник о регистрацији и праву наступа ватерполиста у ВПСЦГ.
На јучерашњој Скупштини допуњен је у мају формирани Управни одбор, а за нове чланове су једногласно изабрани извршни директор ЕПЦГ Никола Ровчанин и извршни директор ЦЕДИС-а Владимир Чађеновић.


Нови предсједник Савеза Ђуро Марић је захвалио спонзорима, као и Управи за спорт и младе за подршку у овој години. Он је поновио да нашим ватерполистима треба обезбиједити још боље услове за рад, да би и даље остали кандидати за велике резултате, а за то је потребна још већа финансијска и инфраструктурна подршка, првенствено државе, поручио је Марић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here