СИНДИКАТ МЕДИЈА ОСУЂУЈЕ НАПАДE НА НОВИНАРЕ

Синдикат медија Црне Горе најоштрије осуђује напад на новинара Телевизије Вијести Сеада Садиковића у Бијелом Пољу који је директна посљедица већ дуже вријеме подгријаних политичких и националних страсти у Црној Гори, наводе у саопштењу.

-Показало се још једном да у таквој нездравој и опасној атмосфери прво и најлакше страдају новинари што доказују и још неки недавни напади који су се десили.

Посебно шокира начин напада на Садиковића али и чињеница да у Црној Гори више није сигурно шетати улицама свог града без опасности да будете вербално и физички таргетирани због посла који радите а који је у интересу јавности. Додатно забрињава чињеница да је Садиковић био на мети бројних провокација и добијао пријетње претходних дана, чак и убиством, а да надлежни органи, првенствено Тужилаштво, то нису озбиљно схватили. Због тога, Синдикат медија позива надлежне да коначно почну да поступају са дужном пажњом и процесуирају све пријетње и случајеве угрожавања сигурности новинара како би се спријечиле још теже посљедице.

И ова ситуација показала је да је потребно да доносиоци одлука још једном најозбиљније размисле о повећању казни за нападе на новинаре, фоторепортере и сниматеље јер се ради о опасној друштвеној појави која је у континуитету присутна у нашој земји. Напади на новинаре одавно нису само проблем због ког ће Црној Гори бити успорен пут ка Европској унији. То је проблем који захтјева пуно ангажовање читавог црногорског друштва како би коначно престали и како би посленици јавне ријечи могли без страха да обављају свој посао, саопштено је из Синдиката медија ЦГ.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here