Сектор локалних путева, превентивно дјеловао на чишћењу канала и потока

Запослени у Сектору за одржавање локалних путева Комунално – стамбеног предузећа, ангажовани су на чишћењу канала и потока, након обилних киша  претходних дана.

Према ријечима Михаила Перовића из Сектора за одржавање локалних путева, превентивно су очистили  многе канале и прије падавина, тако да већих посљедица није било:

Михаило Перовић

–  Предузели смо превентивне радње у смислу чишћења решетки и критичних канала, које су на крају дале и жељени резултат. Нисмо имали неких већих проблема. Интервенисали смо на каналу испод Ватрогасног дома у Мељинама. Такође, смо интервенисали на чишћењу канала у кругу ПКБ-а у Зеленици. Очишћене су решетке на ривијери и код некадашњег Бродоградилишта у Бијелој, навео је Перовић.

Сви запослени у Сектору путева су ангажовани на уређењу саобраћајница на којима је киша нанијела пијесак и блато:

– На неколико путних праваца киша је проузроковала наносе, али није угрозила саобраћај. Радили смо на чишћењу путних површина од наноса пијеска, на доњем путу у Кумбору, у Улици 29 Децембра, а имали смо доста наноса код хотела Палмон беј у Игалу, код Центра безбједности на Топлој. У припреми за јесен почели  смо чишћење канала, већ 1. августа, и кренули смо од Игала. Идемо редом чишћење на Солилама и осталим каналима у граду и на ривијери. Очекујемо да ће сви канали и водотокови бити спремни и прије сезоне обилнијих падавина.

Овог мјесеца почеле су припремне активности радника Комунално – стамбеног предузећа на уређењу одводних канала, решетки и потока за јесењу сезону киша. Очекују да ће бити спремни до краја септембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here