СЦ „МОРАЧА“ СПРЕМНА ЗА ВАТЕРПОЛО СПЕКТАКЛ

Фото: ВПСЦГ

Финални турнир европског дијела квалификација за Свјетску лигу од 28. до 30. априла и јуниорско првенство Европе до 19 година од 18. до 25. септембра, биће одржани у Спортском Центру Морача у Подгорици, а за оба ватерполо спектакла је све спремно, саопштено је на конференцији за медије.

Финални турнир Свјетске лиге одржаће се у Француској, која је као домаћин сигуран учесник завршнице, а учешће су већ обезбједиле селекције САД, Аустралије, Канаде и Бразила.

На турниру у Подгорици снаге ће у четвртфиналу одмјерити: Црна Гора – Француска, Хрватска – Италија, Мађарска – Шпанија, Србија – Грчка. Три селекције ће изборити пласман на финални турнир.

Предсједник ВПСЦГ Ђуро Марић захвалио се подгоричкој локалној управи на помоћи око организације ватерполо такмичења крајем априла и средином септембра ове године.

– Послије организовања финалног турнира Свјетске лиге 2009. и јуниорског Свјетског првенства 2016. године, ватерполо се враћа великим такмичењима у Подгорицу. Надам се да ће бити права спортска атмосфера у “Морачи”. Биће ово прилика да још једном покажемо да смо прави домаћини, као што је Подгорица увијек била. Ватерполо је у великој експанзији, популаран је и наша репрезентација је увијек на завршним турнирима. Први  пут ћемо угостити и челнике асоцијација водених  спортова, предсједника ФИНА, Хусеина Ал Мусалама и предсједника ЛЕН Жосеа Антонија да Салвара, који ће 7. априла бити гости Црне Горе и ВПСЦГ,  навео је Марић.

Селектор Владимир Гојковић је поручио да се црногорски ватерполисти радо враћају у Подгорицу и велики број дана пред свако велико такмичње одраде у главном граду Црне Горе.

– Инсистирао сам да добијемо организацију финалног турнира јер је то битно са више аспеката. Са спортског, много је лакше играти кући, пред својим навијачима. Играћемо са младом екипом, немамо право никоме да пријетимо. Од прве утакмице тражићемо побједе и пласман међу прва три мјеста која нас воде на финални турнир у Француску, рекао је Гојковић и подсјетио да још увијек памти вријеме када је као играч доживио феноменалну атмосферу финалног турнира Свјетске лиге 2009. године.

– У овом моменту, тешко ми је да повјерујем да тако нешто може да се понови, али навијачи и љубитељи ватерпола су ту да ме разувјере, закључио је Гојковић.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић истакао је задовољство што ће град бити домаћин још два велика такмичења.

– Подгорица нема традицију када је ватерполо у питању, али покушавамо последњих година то да промјенимо. Формирали смо ватерполо клубове са циљем да подржимо напоре Савеза и дамо допринос проширењу базе играча, рекао је Вуковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here