Ријешено 20 захтјева за исплату из Алиментационог фонда

Од 1. новембра, када је почела примјена Закона о привременом издржавању дјеце, ријешено је 20 захтјева за исплату новца из Алиментационог фонда, од 242 колико их је поднијето у том периоду.

За алиментациoни фонд у овој години предвиђено je седам милиона еура, казала је Државна секретарка у Министарству финансија Ана Раичевић.

-Алиментациони фонд ради у пуном капацитету и јуче смо исплатили 9,5 хиљада еура на име десет рјешења, која су пристигла из центара за социјални рад. У питању су различите општине Подгорица, Бијело Поље, Даниловград и Мојковац.

Како је објаснила на основу пристиглих рјешења, 30 % је гласило на име мушких особа, а имају и велики број поднијетих захтјева у свим центрима за социјални рад.

-Имамо 242 захтјева од чега је ријешено 20, а у обради су 222. Са центрима за социјални рад смо у дневној комуникацији. Не би се рекло да за сада имамо неких изазова у реализацији како захтјева, тако и реализацији рјешења за исплату. Имамо сасвим довољно средства у Буџету, а све што буде долазило као изазов рјешаваћемо у наредном периоду.

Раичевић је додала да имају добре професионалне капацитете у Алиментационом фонду, а сарађују и са Словенијом и Хрватском јер је овај фонд код њих већ одавно у употреби.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here