Распоред богослужења на Бадњи дан и Божић

Поводом  Бадњег дана који се прославља сутра, 6. јануара уочи великог хришћанског празника Божића – Рођења Исуса Христа биће обављена богослужења и налагања бадњака у портама свих православних храмова, уз традиционално окупљање вјерника.

Из Црквене општине Топаљско-херцегновске обавјештавају вјернике да ће сутра, на Бадњи дан, Света литургија бити служена у 9.00 часова у црквама Св. Спаса на Топлој, Св. Архангела Михаила на Белависти, Св. Архиђакона Стефана на Каменом и Св. Спаса на Мојдежу.

Налагање бадњака у порти цркве Св. Варваре на Мокринама биће уприличено у 15.00 часова. Испред цркве Св. Спаса у Мојдежу и Св.Стефана на Каменом налагање бадњака је у 16.00 часова.

Налагање испред цркве Св. Архангела Михаила на Белависти је у 18 часова, док ће бадњаци код цркве Св. Спаса на Топлој бити налагани у 20 часова.

Радио телевизија Херцег Нови преносиће налагање бадњака од 18.20 сати са Белависте а од 20.00 из цркве Св. Спаса на Топлој.

У недељу, 7. јануара Свете божићне литургије биће служене у поноћ у Цркви Светог Архангела Михаила на Белависти и у Цркви Св. Спаса на Топлој. Литургији ће претходити Празнично Јутрење, које ће почети у 23 часа, у чијем наставку ће у поноћ 7. јануара бити служена Света литургија у оба храма. Света литургија у Цркви Св. Ђорђа на Топлој почеће у 7 часова. Од 9 часова божићне литургије биће у храмовима Св. Спаса на Топлој и Св. Архангела Михаила на Топлој.

На Сабор Пресвете  Богородице, у понедељак, 8. јануара, са почетком у 9 часова свете литургије биће служене у црквама Св. Спаса на Топлој, Св.Архангела Михаила на Белависити и Св. Тројице на Ратишевини. Вечерња служба у Цркви Св. Aрхиђакона Стефана на Сушћепану почеће у 16 часова.

У уторак, на дан Св. Архиђакона Стефана, Света литургија посвећена овом светитељу и храмовске славе Цркве на Сушћепану почеће у 9 часова.Вечерња служба биће обављена у Цркви Св. Спаса на Топлој, са почетком у 17 и Цркви Св. Архангела Михаила на Белависти, у 18 часова.

Богослужења Бијела

Распоред богослужења за Божићне празнике у храму Полагања Ризе Пресвете Богородице у Бијелој:

Сутра, на Бадњи дан Св. литургија у храму Полагања Ризе Пресвете Богородице почиње у 9 часова, Вечерња је у 17 часова и налагање бадњака у порти храма.

У недељу на Божић Јутрење је у 7 часова у Храму Св. Архангела Михаила на Бијелским Крушевицама, док је божићна литургија у 9 часова у саборном храму Полагања Ризе Пресвете Богородице у Бијелској Вали.

У понедељак на Сабор Пресвете Богородице, Света литургија у храму у Бјелској Вали је у 9 часова, као и у уторак, 9. јануара на Дан Св. Архиђакона Стефана.

У храму Св. Сергеја и Вакха на Подима вечерња служба на Бадњи дан је у 17 сати а у наставку налагање бадњака.

У недељу, 7. јануара биће служена божићна литургија у храму на Подима, док ће 9. јануара на празник Св. архиђакона Стефана света литургија бити служена у храму Св. Стефана у Доњим Сасовићима у 9 сати.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here