Расписан јавни позив за предлагање кандидата за Октобарску награду и Повељу Херцег Новог

Фото: Архина РТХН

Скупштина општине Херцег Нови расписала је јавни позив за давање предлога кандидата за додјелу Октобарске награде и Повеље општине Херцег Нови који је отворен до 30. септембра 2022. године, саопштио је предсједник жирија Јадранко Томашевић.

Октобарску награду Скупштина општине додјељује у знак признања за изузетне резултате у раду и стваралаштву и највише достигнуће у области привреде, друштвених и других дјелатности, а Повељу – звање почасног грађанина, лицима која су нарочито заслужна за развитак и афирмацију Херцег Новог или су њихов живот и рад на други начин везали за овај град.

Добитници могу бити физичка и правна лица са пребивалиштем, односно сједиштем на територији општине Херцег Нови, као и појединцима чија остварења имају посебан значај за овај град. Почасном грађанину додјељује се Повеља Херцег Новог. У једној години могу се додјелити највише три награде и једна Повеља.

Иста награда и Повеља истом лицу може се додјелити само једанпут за исту врсту остварења.

Право предлагања кандидата за поменута признања имају предузећа, мјесне заједнице, институције и установе, као и организације, удружења и групе грађана из свих области живота и рада.

Предлози морају бити достављени у писаној форми са детаљним и конкретним образложењем и документацијом на основу којих Жири може оцијенити вриједност остварења и резултата предложених кандидата.

 Уредно формиране предлоге треба доставити Скупштини општине Херцег Нови – Служби  скупштине, са обавезном назнаком „ЗА ЖИРИ“ најкасније до  30. септембра 2022. године. 

1 COMMENT

  1. Predlažem da se Oktobarska nagrada dodijeli onome ko je konstruisao i montirao rukohvate za ulazak u more (kod trampolinana) na plaži Bijela vila na Škveru. Da bi odrasla osoba dohvatila te rukohvate treba prvo da čučne…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here