Новски рониоци у међународној еколошкој акцији

Новски ронилачки клуб „Adriatic blue“ учествовао је протеклог викенда на међународној еколошкој акцији чишћења Мостарског језера.

Традиционалну међународну еколошку акцију Језеро ’22 организовао је Ронилачки клуб Мостар. Учествовало је 90 ронилаца из двадесетак клубова из четири државе који су очистили корито ријеке Неретве и плажу на којој се окупило педесетак мјештана.

Први је заронио и из дубина Мостарског језера извадио врећу отпада градоначелник града Мостара Марио Кордић који је уједно и члан ронилачког клуба Мостар.

-Радује ме чињеница да нисмо видјели пуно отпада те да и даље чувамо наше језеро. Град Мостар је у својим развојним плановима овај локалитет препознао као будућу плажу, односно спортско-рекреативни центар”, казао је Кордић, а преноси портал ScubaLife.

Данијел Ђорђевић из херцегновског роничалачког клуба „Adriatic blue“ истакао је да акција која је трајала два дана била одлично организована.

-Ми смо се одазвали позиву ронилачког клуба из Мостара са којима имамо сарадњу. Ово је трећи пут да ми учествујемо. Са рониоцима је током два дана био Градоначелник Мостара, који је и сам ронио са учесницима акције. Премда је у Херцег Новом до сада одржано више сличних еколошких акција, било би добро да се и код нас организује један овакав међународни скуп, јер су рониоци увјек спремни да се одазову сваком позиву, казао је Ђорђевић.

Фотографије: Данијел Ђорђевић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here