Представа „Успомене Саре Бернар“ омаж позоришној умјетности и животу

У продукцији Херцегновског позоришта и Јавне установе културе „Херцег Фест“, представа „Успомене Саре Бернар“ биће одиграна наредних дана пред публиком у нашем граду. Претпремијера је сутра вече у башти градског музеја, док ће премијера 16. и реприза 17. септембра бити одигране на сцени Дворане Парк.

Након тромјесечних припрема, комад о познатој француској позоришној легенди Сари Бернар наћи се пред херцегновском публиком. Тим поводом данас је у фоајеу Дворане парк одржана конференција за новинаре, на којој је глумица Тања Бошковић  казала да је Сара Бернар била чудо, те да прича о њој може лако да се чује и у Црној Гори.

-То је на један начин прича о смрти, али је и прича о томе да је креативно биће живље од нашег физичког бића. Сара Бернар је у једном тренутку обећала да ће живјети 200 година а, нећете вјеровати, била је у праву. Данас знамо ко је била Сара Бернар, ми данас овако површни, знамо да је једна сила, која у глумачким круговима вуче да живимо сопствене различитости. То није увијек једноставно, истакла је  Бошковић.

Адаптацију текста и режију представе урадила је Сташа Копривица, која објашњава да је представа слојевита, „Пандорина кутија“ значења и истине.

-Без обзира са ким, када, гдје и са којим буџетом човјек ради, јако је важно на крају дана дође до тога шта је истина тог комада који представаљамо публици. Имала сам привилегију и велику част да четворогодишњу паузу у раду у позоришту прекинем са овим комадом, поручила је Копривица.

Глумац Дејан Ђоновић је казао да је велики дар за њега као глумца, могућност играња представе са  глумицом каква је Тања Бошковић.

-То ми је био први мотив, па тек онда прича о тексту и наравно рад са Сташом, са којом се знам кроз разне заједничке пројекте. Саставила се једна мала, али одабрана екипа. Уживали смо откривајући нове слојеве текста и прилично смо задовољни како је све прошло. Сара Бернар је једна историјска позоришна личност, али ово је изван свега омаж глумцу, позоришној умјетности, животу, околностима у којима се ради, а које се нису много промијениле у посљедњих 100 година. Све актуелне теме су у овој престави извучене на површину, истиче Ђоновић.

У случају кише и сутрашња претпремијера ће бити одиграна у Дворани Парк. Улазнице су у продаји на благајни Дворане „Парк“ од 9:00 до 12:00 и од 18:00 до 20:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here