Почиње Европско првенство – “Ајкуле” прижељкују медаљу 

Европско првенство у ватерполу за играче до 19 година (играчи рођени 2003 године и млађи) почиње 18. септембра у Подгорици.  Група се познате одавно. Репрезентација Црне Горе је у групи “Д” са  Француском, Мађарском и  Турском.

У групи А су: Шпанија, Холандија, Малта, Чешка; Групи Б: Хрватска, Италија, Грузија, Словачка; и Групи Ц: Грчка, Србија, Румунија, Њемачка.

Уочи Европског првенства које слиједи, списак фаворита је исти као у сениорској конкуренцији – Шпанија, Мађарска, Италија, Грчка, Црна Гора, Србија, Хрватска. Оно што може да буде адут Црне Горе је велика подршка навијача која се очекује, као и велики потенцијал који поседују изабраници Милана Ћировића. После рада на Шкверу  тренер Ћировић са својим сарадницима Николом Мијановићем и  Душаном Ивановским  у Подгорицу је повео Илију Радовића,  Драгољуба Ћетковића, Неђа Баштицу,  Дамјана Вујичића, Петра Вујошевића, Матију Сладовића, Давида Стевовића, Млађана Гопчевића, Лазара Вукићевића, Марка Бошковића, Милана Никајевића, Мелдина Хаџића, Милоша Вукшићка, Владана Вукићевића, Андрију Бјелицу, Балшу Вучковића и Млађана Јановића.

Данас су им се придружили: Василије Радовић, Јован Вујовић  и Марко Мршић који су били  са “А”  репрезентацијом на Европском првенству у Сплиту.

Тренер Милан Ћировић  казао је да су радили добро више од мјесец .

-По традицији наше амбиције су увјек највеће и сигурно је да ћемо дати све од себе. Идемо од утакмице до утакмице по старом моделу. Конкуренција је јака, сви састави који уђу у четвртфинале могу да освоје шампионат Европе. Први противник, нам је у недељу  репрезентација Француске, затим  најтежи ривал у групи Мађарска,   а потом играмо са  репрезентацијом  Турске- рекао је Милан Ћировић.   

Првопласиране селекције ће изборити пласман у четвртфинале, док ће селекције које буду на другом и трећем мјесту, нокаут фазу почети утакмицама осмине финала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here