Радионица у Херцег Новом у оквиру кампање Министарства људских и мањинских права

У оквиру кампање о раним/ принудним/ уговореним браковима, насиљу у породицама и просјачењу на улицама Ромске и Египћанске заједнице у Црној Гори, сутра 25. септембра у Тивту  и Херцег Новом биће одржане радионице.

Министарство људских и мањинских права до краја године реализује пројекат/ кампању о раним/ принудним/ уговореним браковима, насиљу у породицама и просјачењу на улицама Ромске и Египћанске заједнице у Црној Гори. То је заједнички пројекат Европске уније и Владе Црне Горе. Циљ је да утиче на свијест Рома и Египћана, прије свега младих, али и њихових родитеља везано за ова три проблема. Кампања је усмјерена и на представнике локалних институција, центре за социјални рад, школе, домове здравља, полицију, бирое рада Завода за запошљавање, да се подигне њихова свијест и о значају ефикасног укључења представника РЕ заједнице у друштво.

Радионица за дјецу Ромске и Египћанске заједнице из 8. и 9. разреда у Херцег Новом биће реализована у Основној школи  Дашо Павичић , а говориће сарадници на пројекту Фана Делија, Центар за ромске иницијативе и Славко Милић, Центар за безбедоносна, социолошка и криминолошка истраживања “Дефендологија“.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here