Локалне самоуправе да осмисле програме којима ће привући госте

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић позвао је представнике локалних самоуправа да   осмисле програме којима ће привући госте, са фокусом на период ван главне туристичке сезоне.

Kако је саопштено из Министарства економског развоја и туризма (МЕРТ), Ђуровић је на сједници Kоординационог тијела за припрему и праћење туристичких сезона, казао да су према подацима Централне банке Црне Горе приходи од ино туризма у прва два квартала ове године износили су око 238 милиона еура.

-То је за 106 одсто више у односу на првих шест мјесеци прошле године, односно на нивоу 93,3 одсто од оствареног прихода у истом периоду 2019, истакао је Ђуровић.

Ђуровић је подсјетио да је, према подацима Монстата, туристички промет за првих седам мјесеци ове године био за 78,8 већи у односу на одговарајући период прошле године, а на нивоу од 90 одсто у односу на седам мјесеци 2019. године.

– Посебно ми задовољство чини да смо остварили добре резултате у општинама на сјеверу. Жабљак и Kолашин, као носиоци туризма сјеверног дијела Црне Горе, за собом имају веома успјешну сезону, рекао је Ђуровић.

Kако је казао, Црна Гора постепено постаје туристичка дестинација која није само препознатљива по сунцу и мору, већ и по другим сегментима туристичке понуде просторно везане за сјеверни регион.

Валоризацијом потенцијала сјевера доприносимо смањењу регионалног туристичког дисбаланса, објаснио је Ђуровић.

Он је рекао да је успјешности сезоне на сјеверу допринијела и кампања “Осјети Црну Гору –  Фил Монтенегро”, пројекат кроз који је Влада Црне Горе подржала бројне манифестације широм земље са 80 хиљада еура.

Позвао је представнике локалних самоуправа да у сусрет предстојећој зимској турстичкој сезони осмисле програме којима ће привући госте, са фокусом на период ван главне туристичке сезоне, а све у правцу остварења главног циља, а то је да Црна Гора постане одговорна, зелена и иновативна цјелогодишња дестинација, наводи се у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here