Првак Њемачке Јадранов први ривал у Београду

Foto: fb PVK Jadran

Ватерполисти Јадрана након одличне игре и побједе у пријатељском  сусрету над Југом у петак вече на Шкверу 12:8, настављају са припремама за нову сезону. Мартин  Гардашевић и саиграчи спремају се за пут у Београд гдје ће на базрену “11. април” бити учесници  међународног ватерполо турнира “Влахо Бато Орлић”, који организује ВК Нови Београд.

На базену који носи име једног од најзначајних ватерполо стручњака са ових простора, од петка до недеље, играчи шест екипа и њихови стручни штабови још једном ће евоцирати успомене на Орлића, који је често био  гост Херцег Новог, цијенио и поштовао клуб са Шквера и ватерполо раднике који су стварали име Јадрана.

Екипа Петра Радановића у Београду игра у групи Б са Шапцем и њемачким Шпандауом. У групи А осим домаћина, екипе Новог Београда, актуелног првака Србије и вицепрвака Европе, играће Партизан и загребачка Младост.

У групама ће се играти по једнокружном бод систему, а по двије првопласиране екипе избориће учешће у полуфиналу.

У првом колу у петак 8. Септембра играју: Нови Београд – Партизан ( од 10 сати) и Јадран-Шпандау од 11:30 сати. У другом колу у петак вече састају се: Нови Београд – Младост (19:30) и Шабац-Шпандау од 21 сат.

У трећем колу у суботу 9. септембра играју: Младост – Партизан (9:30) и  Јадран ХН – Шабац од 11сати. У суботу поподне играју се полуфинални сусрети, а састају се прваци група са другопласираним екипама из друге групе. У недељу последњег дана турнира  на програму су утакмице за  треће мјесто која се игра се од 9:30 и финале од 11 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here