Музика из Дизнијевих филмова и Акватлон за крај сезоне у Портоновом

Више него успјешно љето у Портоновом, са стотинама хиљада посјетилаца уз многобројне концерте, спортске и догађаје за дјецу полако се приводи крају.

Директорица маркетинга и комуникација у Портоновом, Адријана Хусић, истакла је како их све веће бројке радују и навела како су важне не само за Портонови већ и за Херцег Нови и промоцију Боке Которске и Црне Горе као дестинације. Према њеним ријечима, програм се наставља до средине септембра, а увелико се припремају и за децембрске активности и зимску сезону.

– Љетња сезона је била изузетно добра у погледу посјетилаца те се надамо да ћемо организацијом  догађаја ван званичне сезоне такође привући већ број посјетилаца у Црну Гору и продужити само трајање сезоне – истакла је Хусић.

На Марина тргу 7. септембра од 19:00 публика ће имати прилику да ужива у чаробном концерту Црногорског симфонијског оркестра, који ће изводити пјесме из најпопуларнијих Дизнијевих филмова, као поклон и великима и малима.

Компанија Walt Disney слави велики рођендан 2023. године, прославља 100 година, а под диригентском управом истакнутог маестра Роберта Хомена након Подгорице и Цетиња, јубиларни рођендан обиљежиће се и у Портоновом. Публика ће моћи да ужива у култним мелодијама из Љепотице и звијери, Пепељуге, Мале сирене, Аладина, Фрозен, Енканто, Покахонтас, Мери Попинс и других цртаних, али и филмова. Као солисти на концерту ће наступити сопран Данијела Пинтарић и тенор Јосип Швагељ.

Љетњу сезону и ове године у Портновом затварају организацијом спортског догађаја који изазива све веће интересовање – Акватлон. Акватлон је спортско рекреативна манифестација која се одржава у двије спортске дисциплине, Спринт Акватлон који се састоји од 1000m пливања у мору и 5000m трчања и Суперспринт Акватло који се састоји од 250m пливања у мору и 2500m трчања.

Овгодишњи Портонови Акватлон 2 ће бити организован 10. септембра, а пријаве су могуће на линку.

Празнична сезона ове године почиње 2. децембра свечаним паљењем јелке на Марина тргу. Празнични базар биће отворен од 23. децембра до 7. јануара уз свакодневна дешавања за дјецу и одрасле.

Календар догађаја у Портоновом је доступан на линку, а за више информација можете контактирати events@portonovi.com .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here