Европски тим за Херцег Нови: „Досмрђело је!“

Клуб одборника „Европски тим за Херцег Нови“ упутио је саопштење за јавност у којем наводе да је и ова сезона прошла без ријешеног проблема канализације у Мељинама и „неиздрживог смрада којим дочекујемо и испраћамо госте, а у ком становници Мељина и околине морају и даље живјети. Саопштење преносимо интегрално:

-Не само да није ријешен проблем, него је уз све додата и рестрикција воде, проглашена као најнормалнија појава, при чему Новљани имају водноснабдјевање два сата ујутро и два сата увече. Па коме се уклапа – уклапа се. Поставља се питање да ли су баш сви проблем неријешиви или локална власт покушава да нас увјери да је овакво стање нормално, питају из ЕТЗХН.  Европски тим за Херцег Нови покренуо је иницијативу за преиспитивање одговорности и дискусију на тему рјешавања проблема колектора, са циљем да и власт и опозиција дјелују у интересу града.

Упркос  иницијативи и жељи да се направи први корак у рјешавању проблема нико од владајуће,  “скрпљене већине” није одговорио.

Дакле, нијесмо ни у елементарном административном смислу добили одговор, а камоли прихватање иницијативе. Очигледно ће политикантско и лицемјерно чување “мира у кући” још једном бити изнад интреса града и чињенице да директор друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Херцег Новог крши закон. Не смета неблаговремено планирање радова, не смета незнање, не смета манипулација грађана, нити еколошка катастрофа у граду, која сваке године ескалира. Очигледно, не долази непријатан мирис само из Мељина;штавише, посебна врста неодговорности и незнања, шири се у центру, из зграде Општине! Вјерујемо да ће тај “непријатни мирис” елиминисати грађани већ на сљедећим изборима, наведено је у саопштењу Клуба одборника „Европски тим за Херцег Нови“.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here