17. ХСФ: Оживио амфитеатар Дворане Парк четврте вечери фестивала

У оквиру четвртог дана 17. Херцегновског стрип фестивала љубитељи “девете умјетности” имали су прилику да посјете берзу стрипа на Шеталишту Пет Даница, а на Тргу Виста у “Портоновом”, уз музички програм Ресидент ДЈ-а, било је уприличено цртање за фанове, цртање на мајицама и берза стрипа.

Програм је настављен у Амфитеатару херцегновског позоришта на ХСФ парти-ју, концертом Ritam Sex-i-Ja – Red Hot Chili Peppers Tribute benda. Како је казао пјевач Бојан Крећа идеја да оснују трибуте бенд је настала из љубави према бенду Red Hot Chili Peppers.

-Брат и ја смо слушали Пеперсе као мали, пратили њихове концерте и једноставно дошли на идеју да оснујемо бенд који ће свирати само ту врсту музике. Идеја трибуте бендова јесте данас популарна и могу рећи да ми је драго због тога, јер људи који не могу да оду на концерт оригиналних бендова, могу макар у оваквој некој изведби да уживај у музици коју воле, казао је Крећа.

Бенд је заступљен у региону, имали су највише концерата у Словенији, али у Буграској, БиХ и Црној гори, казао је Крећа.

-У овом саставу први пут наступамо у Црној Гори и прелијепом Херцег Новом, наводи он.

У наставку ХСФ-а, до 12 сати на броду Тахити и шеталишту Пине у Тивту организована је берза стрипа уз музички програм Софт 85 Дј-а.  Школа цртања у природи, цртање стрипа у боци, панел дискусија „Умјетницу у стрипу-специјалне гошће ХСФ-а“ планирани су од 14 до 18 сати у Клинци Вилагге ресорту-у на Луштици.

У Амфитеатару херцегновског позоришта од 21:00 сат на ХСФ партy-ју, концерт бендова Кенова и Boka All Stars.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here