Прва Тротинетијада у Херцег Новом

Фото: Архива РТХН, илустрација

Васпитачи ЈПУ Наша радост припремају занимљиво дружење наредног мјесеца под називом Тротинет – и – ја – да!. Биће одржана 15. октобра на шеталишту у Игалу, а пријаве почињу наредне седмице.

Као један од пројеката које су кандидовали за Центар изврсности Министарства просвјете, Тротинетијада је осмишљена да подстакне најмлађе на активност, здраве стилове живота и дружење, казала је васпитачица Александра Симовић Синадиновић гостујући у Новском јутру.

Она је намјењена дјеци свих узрасних група, чак смо дали предлог да и јаслична група учествује јер и мењу најмлађима имамо оне који су моторички изузетно способни.

Свака васпитна јединица имаће своју боју мајице, али Тротинетијада овог пута неће бити такмичарског већ ревијалног карактера.

Фото: васпитачица у ЈПУ Наша радост Александра Симовић Синадиновић

Родитељи могу пријавити дјецу за учешће од 1. до 5. октобра код свог групног васпитача. Требали бисмо да знамо који је број учесника јер ће сви они након одвожене руте добити дипломе као знак захвалности. Услов је да дјеца имају тротинет и кацигу, а ако неко има и штитнике за руке и ноге, слободно може да понесе. Ако дијете нема тротинет и кацигу, то никако не треба да буде нешто због чега ће родитељи и дјеца одустати од учешћа. У нашем васпитно-образовном раду дјецу свакодневно учимо солидарности и другарству, тако да ће они који имају посудити другој дјеци шта им је потребно, а асви заједно ћемо уживати у предивном дружењу и активности, казала је Симовић Синадиновић.

Док се припремају за Тротинетијаду, очекују и другу испоруку намјештаја за вртић на Савини, након што су претходног викенда стигле столице и креветићи за дјецу јасличне и вртићке доби, казала је Симовић Синадиновић.

Оно што слиједи је да се одраде тријаже, гардеробери и столови за које је у току пројектовање. Биће то сточићи занимљивог дизајна за наше малишане. У наредних петнаестак дана тече и припрема за реконструкцију дворишта на Савини.

До краја године планирано је да почне и санација дворишта вртића у Бијеклој као и кухиње у васпитној јединици у Игалу.

Опширнију причу са васпитачицом Александром Симовић Синадиновић погледајте у разговору са колегиницом Слађаном Рашо у Новском јутру РТХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here