Ансамбл балетског студија КСЦ „Диано” на фестивалу „Радост Европе”

Чланови Културно Спортског Центра „Диано” ће на позив из Културног центра Београда учествовати на 53. издању Фестивала „Радост Европе”. Биће то девети пут да представљају Црну Гору и Херцег Нови на једној од највећих манифестација дјечијег стваралаштва у региону.

Како је за РТХН казала директорица Антонија Новоселац, претходних девет година представљају позитивна искуства и јако лијепе успомене, због чега су се и овај пут радо одазвали.

– Представићемо се са три кореографије. Једна ће бити одиграна на гала вечери, а ријеч је о кореографији „To This Day”, тако су одабрали организатори фестивала „Радост Европе”. Друге двије жће бити одигране у Дјечијем културном центру, а то су „Shugar Plum Ferry” и „Traveler” – наводи она.

Херцег Нови и Црну Гору представиће сенорски ансамбл балетског студија КИЦ Диано, а Новоселац истиче да су дјеца најбољи промотери града и државе.

– Дјеца су отвореног срца, врло лијепо реагују на све програме и лако се спријатељују, размјуењују истуства, упознају културолошке разлике и друге културе. Мислим да је једна велика предност послати дјецу да представљају град и државу – сматра Новоселац.

Током боравка у Београду, чланове КСЦ Диано угостиће ученици ОШ „Старина Новак”.

Међународни сусрет малишана „Радост Европе“, у организацији Дечјег културног центра Београд, биће одржан од 1. до 5. октобра, под покровитељством Градске управе града Београда – Секретаријата за културу.

Фестивал је угостити дјецу из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Литваније, Мађарске, Немачке, Норвешке, Пољске, Северне Македоније, Словеније, Словачке и Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here