Због нелегалног прикључења на колектор казне од 150 до 10 000 еура

Како је саопштено из предузећа Водовод и канализација Херцег Нови, потрошачи, који су се самостално прикључили на колектор за прихватање, одвођење и пречишћавање комуналних отпадних вода, без претходног прибављања Услова за израду техничке документације за трајно прикључење објекта на јавни канализациони систем да се сходно члану 11, 12, 13, 14 и 15 Одлуке о прикупљању, пречишћавању и испуштању отпадних вода на територији Општине Херцег Нови – сматрају нелегалним корисницима.

– Нелегално прикључени потрошачи су дужни да се у року од седам  дана јаве Служби за прикључке, како би потписали кориснички уговор са вршиоцем комуналне дјелатности ДОО Водовод и канализација Херцег Нови.

По истеку овог рока сви нелегално прикључени потрошачи ће, сходно члану 31 наведене одлуке, бити искључени са водоводне мреже.

Подсјећамо,  потрошаче да су наведеном одлуком сходно члану 48 став 3 и 9, прописане казне у износу од 150 до 10 000 еура за правна и физичка лица, која изврше прикључак грађевинског објекта на колектор за прихватање, одвођење и пречишћавање комуналних отпадних вода без одобрења и без надзора вршиоца комуналне дјелатности.

Апелујемо на  нелегалне кориснике јавног канализационог система да буду одговорни како би избјегли примјену непопуларних мјера, испред ДОО Водовод и канализација Саопштење потписује извршна директорица мр Оливера Доклестић.

1 COMMENT

  1. Zasto kazne za nelegalni prikljucak na nesto za koje ne postoji dokumenat da je ispravno?Treba li to znaciti da je kolektor preko noci pregledan i da je dobio upotrebnu dozvolu i da sada njime legalno upravlja Vodovod? Ili su vec svi digli ruke pa Oliveri prebacili u ruke vruce kostanje?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here