Прва самостална изложба Мариа Мазрекуа у Спа галерији

Изложбе слика и цртежа младог аутора Мариа Мазрекуа из Херцег Новог, биће отворена у недељу (13. август) у 20 сати у Спа галерији. На првој самосталној изложби  аутор ће представити тридесетак радова различитих формата.

Марио Мазреку рођен је 2003. године, у Херцег-Новом, гдје је и одрастао. Тренутно је студент Универзитета Доња Горица (УДГ). Цртањем и сликањем био је задивљен још од малих ногу, па како истиче без папира и бојица није излазио из куће. На питање чиме ћу се бавити кад порасте, често је знао рећи да ће бити златар и сликар.

-Златарство је било неминовно, с обзиром на то да је породични бизнис. Међутим, сликарство је, временом, постало заборављено. Након година паузе, један трауматични животни догађај је, ипак, поново, пробудио његову љубав према умјетности. Емоције које сам тада проживљавао, почео сам да исказујем на папиру помоћу широког спектра боја. Боје су ми помогле да скренем мисли и усредсредим се на оно што заиста волим.

Инспирацију како истиче налази у свом граду, граду скалина, сунца, мора, палми, који су једни од најчешћих мотива на његовим радовима.

-Музика игра значајну улогу у мом стваралаштву јер ми помаже да искажем своје емоције и насликам оно што чујем и осјећам. Иако сам одабрао смјер графички дизајн, жеља ми је да испуним свој дјечачки сан, и да по завршетку факултета постанем златар и сликар. Ова изложба је главни покретач и први корак у остварењу мојих планова за животни позив, записао је Мазреку.

Изложбу ће у 20 сати у Спа галерији отварити др Зоран Пауновић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here