Прољеће 2022: Сервисне информације

Промјенљиво облачно, у јужним предјелима са дужим сунчаним периодима, послијеподне понегдје у сјеверним и централним областима краткотрајно киша или пљусак са грмљавином. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха 26 до 36 степени.

СТРУЈА

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Број регионалних аутобуских линија до Херцег Новог свакога дана је све већи. Овога јутра стигли су Центротранс са Пала и Гага турс из Чачка, а у наставку очекују се доласци Банбус превоза и Јадран експреса из Београда, Блу лајна из Новог Сада, Нишекспреса из Ниша, Божура и Ленса из Суботице и других.

Редом вожње предвиђени су поласци: Озлема који је кренуо за Београд у 7 сати, Лалатовић травел полази за Сарајево у 8:35, Блу лајн и Божур за Дубровник у 12:10, Озлем за Лесковац у 13:15, Либертас за Дубровник у 14, Банбус за Београд у 16, Јадран експрес за Дубровник у 16:40, Руле турс за Скопље у 17, Ниш експрес за Ниш такође у 17, Гага турс за Чачак у 18:45, Ленс за Суботицу у 19, Блу лајн за Нови Сад у 20, Ласта за Београд у 21 и Центротранс за Пале у 21.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас за Београд планирано је пет летова, а јутрањи је у 8 сати. Током дана планирани су летови за Минхен, Истанбул, Луксембург, Ригу.

Са подгоричког аеродрома: авиони за Нант и Беч полетјели су у 7 сати, и први од четири планирана за Београд у 7:30, док је наредни за главни град Србије у 8:25. Током дана планирани су летови за Болоњу, Истанбул, Парис, Дортмуд, Варшаву, Лондон, Будимпешту, Лион, Краков, Загреб и др.

Детаље о редовима летења са оба аеродрома можете погледати на сајту https://montenegroairports.com/

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Брзи воз на релацији Бар – Београд саобраћа сваке вечери. Полазак је у 19, док је повратак из главног града Србије у 20:20.

АМСЦГ

Повољне временске прилике омогућавају одвијање саобраћаја по сувим коловозима и уз добру видљивост. Дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони, скрећу пажњу из Ауто мото савеза и савјетују опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја.

Због санације  два клизишта на магистралном путу м-3 дионица Шћепан Поље-Никшић промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту изводјења радова. До 15. јуна саобраћај ће се обустављати прије Плужина у два термина, од 09.00 до 11.00 сати и од 13.00 до 15.00 сати.

На магистралном путу М-3 дионица Херцег Нови-Липци, у мјесту Бијела до 15. јуна промјењен је режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни уз повремене прекиде не дуже од 15 минута.

До 15. јуна због изградње канализационе мрезе на магистралном путу М-1 дионица Мељине-Липци, Мељинама промјен је резима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

Период предсезоне је вријеме санација путева и инфраструктуре, па су радови присутни на већем броју путних праваца у Црној Гори, због тога, гдје год путовали, прилагодите брзину условима на путу и возите пажљиво. А ми вам желимо срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here