Прољеће 2022: сервисне информације

ВРИЈЕМЕ
Претежно облачно, повремено киша, у јужним и централним предјелима локално су могући и пљускови са грмљавином. Крајем дана или у вечерњим сатима престанак падавина и дјелимично разведравање. Вјетар мјестимично умјерен до јак јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 6 до 18 степени.

ЦЕДИС:
Из ЦЕДИС-а су најавили да ће због планираних радова на мрежи данас без струје од 8:00 до 9:30 бити потрошачи у Бијелој, а од 8:00 до 15:00 сати у насеље Граби. Сутра (петак 8. април) од 8:00 до 14:30 без напајања електричном енергијом ће бити Суторинско поље.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћај се одвија по претежно мокрим коловозима и уз мјестимично смањену видљивост. Дуж клисура и усјека упозоравамо на ситније одроне, а на дионицама гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 13 саобраћајних незгода у којима су три особе нажалост погинуле, двије особе су задобиле теже, а четири особе лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 11 летова, а четири су за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:30 и у 15:20. Два лета су за Истанбул, а остали су за Варшаву, Берлин, Беч, Барселону и Брисел. Из Тивта је планирано пет летова, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 15:20 и у 18:40, а „Air Montenegro“ у 16:30. Преостали летови су за Лондон и Истанбул.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни 50-ак минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:15. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, а назад у 20:20. Карта у једном правцу у другом разреду кошта 21 еуро, а у првом разреду 31, 80. Када је ријеч о локалном превозу, дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску аутобуску станицу јутрос су први стигли: „Лазаро“ из Бања Луке, „Оzlem tours“ из Лесковца, „Vienna tour“ из Модриче и „Банбус“ из Београда. Следеће очекују „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Божур“ из Суботице, „Ласту“ из Београда… У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here