Ватерполисти Јадрана у добром ритму почели финалну серију

Ватерполисти Јадрана направили су први велики корак ка новој титули, побједивши екипу Приморца на Шкверу 9:4 (2:1 3:1 1:0 3:2).

Которани су добро почели утакмицу, повели голом Ђорђа Станојевића и узели три од четири почетне лопте. Домаћи су брзо изједначили и преокренули игру. Најбољи појединци су били голмани Александро Краљ код гостију са 9 и домаћи чувар мреже Дарко Ђуровић са 14 одбрана.

Средином друге четвртине екипа Јадрана је дошла на плус три (5:2), након чега није било повратка за ватерполисте Приморца. У трећој четвртини резултат је био 6:2, а у четвртој плус шест – (8:2). Приморац у трећој четвртини није искористио ни петерац. Душан Матковић је погодио пречку и дерби је лако припао екипи Петра Радановића, која је имала добар ритам током цијеле утакмице.

Стрелци за Јадран: Данило Радовић, Димитрије Обрадовић и Матеј Чарај по 2, Матија Сладовић, Урош Вучуровић и Мартин Гардашевић по гол.

За Приморац су голове дали Аљоша Мачић 2, Ђорђе Станојевић и Петар Вујошевић по гол.

Друга утакмица на програму је 9. априла у Котору, док се трећа игра 12. априла у Херцег Новом. Титулу ће узети екипа која прва постигне три побједе. Ако буде потребе, четврти меч се игра у Котору, а мајсторица на Шкверу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here