У току адаптација Омладинског центра – слиједи замјена крова

Адаптација Омладинског центра у Старом граду један је од приоритета Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови. До сада су очишћене просторије и замијењена је дрвенарија, а већа инвестиција биће замјена крова, који је у лошем стању.

Интензивирани су радови на реконструкцији запуштене зграде у херцегновском старом граду, а један од приоритета је замјена трошног крова, казала је гостујући у емисији “Новско јутро”,  Ана Замбелић Пиштало, секретарка  за културу и образовање.

Секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало и водитељка „Новског јутра“ Слађана Рашо

-У претходном периоду објекат је очишћен, а радници Чистоће су три дана износили смеће и различите ствари које су остављене у том простору. Замијењена је дрвенарија а у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој Херцег Новог одрађени су премјери  и предрачун радова за замјену крова, који је заиста проблематичан, казала је Замбелић Пиштало. 

Ресорни Секретаријат аплицирао је за дио средстава за реконструкцију Омладинског центра код Управе за спорт и младе, у циљу  отварања Омладинског клуба.

-Још нисмо добили одговор да ли ће нам Министарство опредијелити средства која су усменим путем обећали. Локална управа је донијела одлуку да независно од тога издвојимо одређена средства за адаптацију  објекта – казала је секретарка за културу и образовање.

Намјера је била  да прву радионицу, заказану за 14. април “Управљање емоцијама”  одрже у великој сали али због радова који су у току то се неће десити.

У Секретаријату очекују да ће након адаптације Омладински центар постати централно мјесто окупљања херцегновске омладине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here