Презентација Агробуџета у сриједу у скупштинској сали

Илустрација

У оквиру кампање коју спроводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, презентација Агробуџета за 2024. годину биће одржана у Херцег Новом у сриједу, у 11 сати у сали Скупштине општине Херцег Нови.

Из овог ресора позивају произвођаче да се придруже и сазнају све детаље о новим могућностима и подршци за развој пољопривреде у 2024. години.

Средства која су Агробуџетом опредијељена за ову годину износе 75,064 милиона еура. Из националног буџета опредијељено је 51,35 милиона, из донација 15,55 милиона, а из кредитних средстава 8,15 милиона еура.

Овогодишњим Агробуџетом издвајају се средства за систем директних плаћања у области сточарства и биљне производње, интервенција на тржишту и за подршку мјерама руралног развоја.

Такође, средства су обезбијеђена и за: подршку општим сервисима у пољопривреди, социјалне трансфере сеоском становништву, техничку и административну подршку имплементацији програма, институционални развој и јачање пољопривреде Црне Горе, рибарство, програм фитосанитарних мјера, програм безбједности хране и програм обавезних мјера здравствене заштите животиња.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here