Престављање екипе Jадрана преточено у велики тријумф над Југом

На Шкверу је синоћ уприличен сјајан ватерполо спшектакл. Управа ВПК Јадран организовала је поводом почетка нове такмичарске сезоне 2023/24. Ревијални сусрет против вишеструког првака Хрватске и Европе, дубровачког Југа. Након занимљиве утакмице, екипа Јадрана славила је резултатом 12:8 (3:1,4:3 1:2, 4:2).

Иако за пријатељске утакмице кажу да резултат није битан, Јадранашима побједа над гошпарима увијек је драга, а ова се чекала чак 12 година.

Стријелци на утакмици, која наговјештава велике могућности тима са Шквера у новој сезони, били су руски репрезентативци Дмитри Холод са 4 и Иван Нагаев са 2, колико је постигао и Јован Вујовић, док су Страхиња Гојковић, Радзивон Зиузин, Урош Вучуровић и Мартин Гардашевић уписали по гол. Стријелци за Југ били су Рино Бурић 3, Ханес Даубе 2, Филип Кржић, Марко Жувела и Иван Вукојевић по гол. Капитен Југа, голман Тони Попадић имао је седам одбрана, док је голман Јадрана Дарко Ђуровић уписао 6. Јадран је имао играча више 9 пута, искористо је 3, а Југ 12, искористио 2. Јадран је имао један, а Југ два реализована петерца.

За Јадран су играли: Дарко Ђуровић, одлични Димитри Холод који је у прошлој сезони носио капицу првака њемачке Шпандауа из Берлина, Урош Вучуровић, Лазар Вукићевић, Јован Вујовић, Данило Радовић, бивши играч Вашаша и освајач Евро Купа Иван Нагаев, капитен Мартин Гардашевић, затим повратник Бојан Банићевић, који се на Шквер вратио из Црвене звезде, Матија Сладовић, Матер Чарај, Василије Радовић, други голман Илија Радовић (синоћ није играо), Страхиња Гојковић и Радзивон Зиузин.

У новој сезони Јадран рачуна и на Душана Вуковића (голман), Данила Ступара, Дамјана Вујичића, Давида Стевовића, Мелдина Хаџића, Николу Петровића, Радивоја Радановића, Петра Поповића и Тадију Матијашевића.

Стручни штаб Јадрана за нову сезону чине Петар Радановић (главни тренер), Лазар Вуксановић (помоћни и тренер голмана), Филип Андрић и Никола Мијановић (тренери), Ивица Сјеклоћа (кондициони тренер), љекар Предраг Дабовић, физиотерапеут Дејан Михајловић.

Тим Југа, који се спрема за квалификације за Лигу шампиона идућег викенда у Дубровнику, синоћ је играо у саставу: Тони Попадић, Хрвоје Звоно, Богдан Ђековић, Франко Лазић, Маро Јоковић, Иван Вукојевић, Ханес Даубе, Серги Кабанас, Филип Кржић, Рино Бурић, Горан Гргуревић, Марко Жувела, Иван Јуришић, Тони Мозара и Ивуша Буђлез. Тренер Вјекослав Кобешћак.

Сусрет су судили: Станко Ивановски из Херцег Новог и Мирослав Мијановић из Бијеле.

На синоћњој ватерполо престави публика и актери утакмице поздравили су и кадетске репрезентативце Црне Горе из редова Јадрана Луку Тодоровића, Ђорђа Копривицу и Стефана Вранеша, који су средином јула на првенству Европе у Подгорици под руководством селектора Ненада Вуканића освојили друго мјесто изгубиши у финалу 11:8 од Мађарске. Младим репрезентативцима са Шквера пригодне поклоне уручио је предсједник клуба Боро Лучић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here