Расписан трећи уписни рок за факултете Универзитета Црне Горе

Универзитет Црне Горе расписао је конкурс за упис студената у прву годину основних студија Универзитета Црне Горе за студијску 2023/24. годину, у трећем року, са 884 расположивих мјеста на буџету. Такође, расписан је и конкурс за упис у прву годину на новом самофинансирајућем студијском програму на енглеском језику Business and Economics, (Економски факултет), гдје је преостало 43 мјеста, саопштено је из Универзитета.

И у трећем уписном року, у складу са програмом Министарства просвјете Универзитет Црне Горе организује електронско пријављивање на предметни конкурс.

Изузетно, уколико пријаву није могуће поднијети електронским путем, кандидати подносе пријаву непосредно, преко студентске службе организационе јединице.

Пријава на конкурс се подноси 4. септембра 2023. године до 16 часова, када ће систем за електронску пријаву бити затворен, а уколико се пријава подноси непосредно организационој јединици, подноси се означених дана у оквиру радног времена студентских служби.

Тестови из два предмета од значаја за наставак образовања за кандидате који нијесу имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се 5. септембра 2023. године. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Пријемни испити за факултете и академије који их организују, а који су додатни услови за упис, полажу се 6. и 7. септембра 2023. године према распореду који ће бити истакнути на интернет страницама организационих јединица.

Конкурс за трећи уписни рок
Конкурс за програм Business and Economics

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here