ПРЕДСТАВЉЕН ЛОГО НАЦИОНАЛНЕ АВИО КОМПАНИЈЕ, НАГРАЂЕН МАКСИМ АБРУЗОВ

Лого нове националне компаније “ТоМонтенегро” представљен је данас на конференцији за новинаре у Влади Црне Горе. Награђено је рјешење Максима Арбузова, а орао је и даље на логотипу компаније.

На конкурс је стигло 109 рјешења из Црне Горе и иностранства, казао је на конференцији за новинаре директор компаније ТоМонтенегро Предраг Тодоровић.

Орао је био и биће и даље у логу националне компаније, саопштено је на коференцији.

Извршни директор компаније ТоМонтенегро Предраг Тодоровић казао је да на конкурс стигло 109 рјешења за лого.

– Било је пуно идеја за рјешење проблема новог визуелног идентитета и лога државне авиокомпаније. Предлози су били различити. Направили смо стручну комисију са члановима који су веома релевантни за овај пројекат. Имали смо другачија мишљења, али заједнички циљ – да нађемо најбоље рјешење за нашу државну авиокомпанију – рекао је Тодоровић.

Комерцијално име компаније, како је додао, требало би да буде Air Montenegro.

Члан жирија Никола Латковић, професор Факултета визуелних умјетности, казао је да је задатак конкурса био и да се сачува тековина Монтенегро Ерлањза и подсјетио да је и лого претходне компаније изабран на конкурсу.

– Тековина Монтенегро Ерлајнза траје од 1995. године. То није мало за црногорске прилике, које су често подложне резовима и дисконтинуитетима. Данас одржавамо континуитет са оним што је тада започето. Конкурс одржан 1995. године је свијетли примјер, а овај данашњи је још свјетлији, јер смо га унаприједили – истакао је Латковић.

Латковић је прецизирао да је први на конкурсу добио 16.000 еура, други 2.500 еура, а трећи 1.500 еура.

Максим Арбузов аутор побједничког рјешења, казао је да онај ко није живио у Црној Гори не може креирати и показати прави карактер земље. Рјешење се, због тога, наслања на претходни логотип.

– Орао је величанствена птица и одлучио сам да задржим тај симбол. Један од изазова је био како направити визуелни испис за име Air Montenegro, зато ми се као рјешење учинило најбоље да име земље Монтенегро, иде у два реда – објаснио је Арбузов.

Тодоровић је казао је да припреме за почетак рада нове авио-компаније теку по плану, не желећи да одговори на питање новинара Побједе, како теку преговори са стечајном управом Монтенегро Ерлајнза као и када ће бити купљен трећи авион.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here