ПРЕДСТАВА „КО СЕ БОЈИ ВИРЏИНИЈЕ ВУЛФ“ ОДУШЕВИЛА НОВСКУ ПУБЛИКУ

Представа „Ко се боји Вирџиније Вулф“, Краљевског позоришта Зетски дом, редитеља Паола Мађелија, одиграна је синоћ у Дворани „Парк“. Публика је сјајно извођење наградила громогласним аплаузом.

Ријеч је о класику америчке драме двадесетог вијека писца Едварда Олбија.  У дјелу „Ко се боји Вирџиније Вулф“ старији брачни пар угошћује млађи, након једне журке у крајње необично вријеме, што води причу у правцу огољавања конвенционалности малограђанског живота у једном малом мјесту. Маске падају на крају, прича се завршава врло негативно, само са једним циљем – да би се афирмисало оно позитивно. Глумац Франо Машковић истиче да је сусрет са новом публиком посебно весеље и нова енергија:

-Вечерас је била предивна изведба. Најдивнија ствар је да је текст и данас толико актуелан. То шта је права љубав, а шта је једна хињена умјетна веза која се базира на новцу и тежњи ка слави и успјеху то двоје људи који се гризу, а притом обожавају и данас је веома актуелна тема.

Машковић је члан Загребачког казалишта младих , а са Паолом Мађелијем је радио шест представа.

– Позив на Цетиње у Зетски дом одиграти „Вирџинију Вулф“, се не одбија. Ово је предивно искуство, волио би да се више „мјешамо“ и успоставимо сарадњу које нам је насушно потребна у овим временима.

Глумица Ана Вучковић  истиче да је новска публика једна од најбољих и увјек се осјети интеракција.

-Ми смо представу припремали више од мјесец. Много је захтјевна, пуно је текста нема пауза. Играмо животно, страствено и ликови су у некој крајности. Oд почетка до краја је велика енергија, казала је Вучковић.

Представа „Ко се боји Вирџиније Вулф“ биће одиграна данас на Цетињу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here