У ТОКУ ПОСТУПАК ДА ПУТ МЕЉИНЕ – ПЕТИЈЕВИЋИ ПОСТАНЕ МАГИСТРАЛНИ

На путу Мељине – Петијевићи, након укидања путарине, остварен је за 30% већи саобраћајни промет него 2019. године. Општина Херцег Нови прикупља документацију како би ова дионица била преведена из локалног у магистрални пут, казао је за РТХН Зоран Радуновић, државни секретар у Министарству капиталних инвестиција.

Након тога, биће рађена реконструкција, што је подразумјевана активност на сваких 10 до 15 година, објашњава Радуновић.

– Мељине – Петијевићи је био једини пут од локалног значаја на којем се наплаћивала путарина. Оно што је лијепо за општину Херцег Нови је да је остварен промет за око 30 одсто више него 2019. године. Сада је неопходо да локални пут преведемо у магистрални за шта нам треба пројектна докуметација и она која је коришћена приликом изградње. Морамо да урадиомо провјеру дијела пута на којем је постајало клизиште, да извршимо провјеру тог пута, а након тога ћемо урадити пројекат реконструкције коју је потребно обављати сваких 10 до 15 година. Општина Херцег Нови прикупља документацију коју доставља нашој Управи за саобраћај, након тога ће наша инспекција урадити непосредну контролу стања пута и моћи ћемо кренути у реконструкцију и обнову, а Министарство финасиија задужено је за плаћање обавеза према концесионару, казао је Радуновић.

САНАЦИЈА МАГИСТРАЛЕ НА ТОПЛОЈ

Истакао је и да је завршен тендер за избор извођача за реконструкцију дијела клизишта на магистралном путу на Топлој.

– Један понуђач се пријавио на тендер и уколико комплетна тендерска докуметација буде задовољавајућа, наредног мјесеца би могла почети санација овог дијела магистралног пута, казао је Радуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here