Представа “Друга страна вјетра” 5. децембра у подне у дворани “Парк”

Представа за младе “Друга страна вјетра”, рађена у копродукцији Факултета драмских умјетности Цетиње и Центра за културу Тиват, биће одиграна сутра (понедељак, 5. децембар) у 12:00 сати у дворани “Парк”.

Инспирисана поезијом Мирослава Мике Антића, “Друга страна вјетра” је представа за оне који одрастају, који откривају љубав и стихове, а окупила је сјајну класу глумаца који су већ одушевили младу новску публику.

Бранко Илић потписује драматизацију и режију, по мотивима Антићеве “Невероватне морске песме”, која у третира одрастање и сазријевање кроз симболику мора и морнара.

– Његови стихови су толико свевремени и толико припадају универзуму да их је могуће примијенити на свако вријеме. Сама прича нема директну везу са недаћама које су нас снашле, али чињеница да се „живјети и даље мора“ врло одговара тренутној ситуацији. Ово је прича о вјечитом трагању за смислом, намијењена младим људима који су пред бројним одлукама и животним захтјевима. Ако им бар мало олакшамо ту адаптацију ка одраслом добу биће нам драго, поручује Илић.

Глумачку екипу чине: Стефан Вуковић, Марко Рајковић, Лара Драговић, Павле Богојевић, Даница Рајковић, Мирјана Спајић и Лазар Ђурђевић.

Представа “Друга страна вјетра” премијерно је изведена на фестивалу “Пургаторије”, а херцегновска публика може је погледати сутра у 12:00 сати у дворани “Парк”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here